Rundveehouderij

Nieuws

Vondst DCD geen gevolgen voor Fonterraveiling

Auckland - De vondst van denitrificatieremmer DCD in Nieuw-Zeelandse melk heeft geen gevolgen gehad voor de online-veiling van melkproducten van zuivelonderneming Fonterra. De zuivelveiling vond afgelopen dinsdag plaats. Voorafgaand aan de veiling werd gevreesd dat de kopers zich rustig zouden opstellen en dat de prijzen van de verhandelde producten onder druk zou komen te staan.

Niets is minder waar, de prijzen lieten de grootste stijging in vijf maanden zien en stegen gemiddeld met 2,4 procent. De prijsstijging is volgens Kyle Schrad, riskmanager bij zuiveldivisie FC Stone in Chicago, enigszins verrassend aangezien men in de markt toch op zijn hoede was voor een prijsdaling in verband met de DCD-problematiek.

Maandag probeerde Fonterra de kopers van de melkproducten nog gerust te stellen inzake de vondst van DCD in de Nieuw-Zeelandse melk. In hun verklaring werd aangegeven dat de dinsdag aangeboden producten buiten de periode zijn geproduceerd waarin de DCD is aangetroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.