Rundveehouderij

Nieuws 1064 x bekeken

Vleesverwerker in geweer tegen NVWA

Oss - Vleesverwerker Willy Selten in Oss heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanwege de het op slot zetten van het bedrijf.

De NVWA viel binnen vanwege het vermoeden dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees.

De productie is stilgelegd na een inval, vorige week vrijdag. Het is onbekend of er een verband is met de recente en geruchtmakende vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden.
De vleesverwerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Juridisch adviseur Frank Peters zegt dat een bedrijf alleen gesloten kan worden als er gevaar bestaat voor de voedselveiligheid en volksgezondheid. Volgens hem is daar geen sprake van. Het kort geding dient donderdagmiddag bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag.

Of registreer je om te kunnen reageren.