Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Texelse schapenhouder opnieuw in de fout

Texel - Bij een schapenhouder op Texel zijn 73 schapen weggehaald, omdat de dieren ernstig verwaarloosd waren. Bij de schapenhouder zijn al twee keer eerder dieren weggehaald wegens tekortkomingen.

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kregen de dieren onvoldoende verzorging. De dieren hadden diarree, waren kreupel en hadden klauwproblemen. Ook waren verschillende dieren vermagerd omdat ze niet genoeg zijn bijgevoerd.

Een dierenarts heeft alle schapen van deze schapenhouder onderzocht. Omdat 73 dieren er erg slecht aan toe waren, zijn deze dieren in overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken overgebracht naar een opvangadres voor de nodige medische verzorging en voeding. De overige 300 schapen zijn bij de eigenaar gebleven. De NVWA zal inspecties op het bedrijf blijven uitvoeren. Als blijkt dat de verzorging weer niet in orde is, worden ook de overige dieren weggehaald, kondigt de NVWA aan.

De schapenhouder stond al onder verscherpt toezicht van de NVWA.

Laatste reacties

 • h.van-dael-4-3

  Ik ga akkoord

 • Mels

  Dat ie gewoon nog een vierde keer mag proberen om schapen op deze manier om zeep te helpen,wat dacht je van direct uit het ambt van schapenhouder zetten en NOOIT niet een dier meer houden?????Lijkt ons dat niet beter???

 • minasblunders1

  Hij stond onder verscherpt toezicht van de NVWA? Lagen ze daar te slapen dan?

 • Bison

  Verscherpt toezicht betekent schijnbaar,...door de dranknevel heen effe een oog wat lodderig open...en doorslapen.

Of registreer je om te kunnen reageren.