Rundveehouderij

Nieuws 14 reactieslaatste update:5 feb 2013

Steeds minder koeien in VS

Washington - Het aantal vlees- en melkkoeien in de Verenigde Staten is in 61 jaar niet zo klein geweest.

Op 1 januari bevolkten 89,3 miljoen runderen de stallen en weiden. Dat was 1,6 procent minder dan een jaar geleden, meldde het Amerikaanse ministerie van Landbouw vrijdag in zijn halfjaarlijkse rapport over de veehouderij. Sinds 1952 werden er in de Verenigde Staten niet zo weinig koeien geteld.
Analisten schrijven de afname toe aan de droogte en de hoge prijzen van veevoer. Die dwingen boeren hun bedrijf op te heffen of hun veestapel terug te brengen.

Laatste reacties

 • Harmen

  sustainable food production can only be achieved if the consumer understands that
  for farmers to invest and run a business they need to make a return on their efforts and funds. A sophisticated infrastructure like in the US (or any other well established dairy producing nation) needs a certain volume and profitability to be maintained and grow. Its time every one pays their share and understands that Milk and meat is more nutritious than soft drinks or junk food and therefore cost more

 • Mels

  Harmen,can you tell that to them Dutch veggies and lefties????

 • Bison

  The only thing consumers understand is why pay more if you can get it cheap.
  Nothing changes as long as farmers are willing to provide that.

 • ed12345

  This is the result of a free market in a while the prices will go up with the farmers reaction to put more animals and the prices will go down again

 • el

  Juist ed we ruimen meer koeien als er weinig verdiend word met melken, is er wel wat te verdienen dan melken we er een paar extra.Dit vereist wel dat jou bedrijf flexibel is , coservatief omgaan met vreemd vermogen helpt daarbij.

 • Demeter Griend

  Nou hoop ik 1 ding, dat je het niet in het hoofd krijgt om terug te gaan naar Nederland. Het gras is daar aan de overkant veel groener. Mooi blijven daar, wij redden ons hier uitstekend.

 • Bison

  Welke geemigreerde boer will er nou terug naar nederland als men eenmaal de vrijheid gewend is in N Amerika?,..daarbij vergeleken is holland voor boeren net een gevangenis voor zware jongens.lol

 • lactaria

  Enigste problem.....regels worden hier ook steeds strenger(NA). Te veel ambenaren leren van Nederland en de rest of Europe. Wereld wordt steeds kleiner.....

 • denker123

  Niet te vroeg victorie kraaien ,dit artikel is meer van toepassing voor vleesvee .Afgelopen maand december melken de melkveehouders hier weer 1,7% meer dan in december een jaar eerder,het aantal melkkoeien is ook weer ies hoger.

 • Demeter Griend

  Je zal maar in de gevangenis zitten in de States. Maken je medegedetineerden een meisje van je zag ik op Discovery Channel. Je kan in Nederland heel wat doen voordat je überhaupt een werkstraf krijgt. Maar misschien sommigen het gewoon lekker vinden in de gevangenis in de States te zitten... Of kan je dan nog zitten. Lol. Mooi dat ze daar de gevangenschap laten bewaken door private partijen wordt je in ieder geval niet geconfronteerd met ambtenaren. Mij zie je niet in een bananenrepubliek.

 • Bison

  In de US is een gevangenis gelukkig nog een oord waar men straf uitzit voor gedane misdaden en geen exotisch rustoord voor overwerkte criminelen die een poosje TEGEN het publiek beschermd moeten worden zoals in Nederland.

 • Demeter Griend

  Stond op boerderij.nl niet al te lange tijd terug een artikel over een Amerikaanse veehouder die 1.8 miljoen dollar boete moest betalen...
  Was dat dan ook voor een misdaad ? ? ?
  Heb zo mijn bedenkingen tegen zo,n rechtssysteem, lijkt meer op Latijns-amerika. Ben blij dat ik hier zit, lekker veilig en beschermd.

 • el

  Zij hadden volgens de schijver van dat verslag 2 keer een waarschuwing gehad vanwege arbeiders die zonder de geldige papieren voor hun werkten, en het was ook vooral om de publiciteit ; alle bedrijven te waarschuwen wat jouw eventueel staat te wachten als de imigration een inval doet en er ongedocumenteerde arbeiders op jouw bedrijf aanwezig zijn .

 • Mels

  Demeter.Weet waar je iemand mee om de oren wilt slaan en het zal werken.zoniet ga je lek in een stomme opmerking.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.