Rundveehouderij

Nieuws 1978 x bekeken 9 reacties

Rusland hekelt Europees beleid voedselveiligheid

Moskou – De Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor heeft forse kritiek op het Europese beleid ten aanzien van voedselveiligheid. De Russen vinden het onbegrijpelijk dat in eerste instantie alleen autoriteiten binnen het Verenigd Koninkrijk ontdekten dat er rundvlees was gemengd met paardenvlees.

Naast het Verenigd Koninkrijk waren de vleesproducten aan een groot aantal andere Europese landen geleverd waaronder Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het feit dat deze landen er niet zelf achter zijn gekomen dat het rundvlees gemengd was met paardenvlees, brengt het gehele Europese voedselveiligheidsbeleid volgens Rusland in diskrediet.

De Russen laten zich niet uit over eventuele gevolgen van het Europese paardenvleesschandaal voor de vleeshandel tussen de EU en Rusland.

Laatste reacties

 • sjang

  wat waar is, is waar

 • politiek

  Ik betwijfel zeer sterk of de Europese Commissie wel ( juridische) middelen heeft om lidstaten te dwingen zich aan afgesproken richtlijnen te houden . Het ene landje gaat wat creatief met zijn paardjes om , het andere landje met zijn hormonen. Geheel onduidelijk is op welke wetgeving de Europese Commissie een beroep zou kunnen doen , lidstaten te dwingen zich aan de afspraken te houden. Dat het allemaal niet hoort zal ieder wel duidelijk zijn denk ik , maar wat kun je er als EU nu echt aan doen dit allemaal te voorkomen of afstraffen. ??

 • W Geverink

  De overheden van landen over de hele wereld zijn aan het snijden in het budget van de onafhankelijke keuring en testen. Men wil er naar toe dat de meeste verantwoordelijkheden die op dit moment door overheidspersoneel worden uitgevoerd worden afgeschoven naar het bedrijfsleven zelf met de overheid die het proces probeert te overzien met een absoluut minimum aan personeel… Er wordt geredeneerd uit het oogpunt dat een bedrijf er in geinteresseerd is het best mogelijke product in het winkelschap te leggen. Het bedrijf wordt de verantwoordelijkheid toevertrouwd om een ballans te vinden tussen voedselveiligheid en winst... Het is gewoon geen goed idee goed om de wolf de schapestal te laten bewaken.

 • jamiemf

  hou nou toch is op met die hormonen, wat wil je nou bereiken???

 • koestal

  De paardensport is op retour,nu weten ze eigenlijk niet waar de paarden naar toe moeten

 • safflower

  En wat zit er aan vlees en ander spul in Rusland geproduceerde vlees waren???Tot mensen vlees toe zo als we laatst konden lezen.
  Laat ze dat eerst eens onderzoeken. Maar ja ze willen zich weer baas maken over alles en buitenland afkraken om dat bij hun zelf nog heel veel ongecontroleerd is en of met smeer geld tot zwijgen word gebracht. In het algemeen is het zo dat landen die zelf de meeste ziektes en rommel maken de hoogste eisen stellen. zo is het ook weer eens te zien met dieren import las ik vandaag uit een artikel in dat soort land.

 • yvonne.van.der.laan1

  Safflower slaat de spijker op z'n kop. Rusland zwijgt in alle toonaarden over wat er binnen hun landsgrenzen gebeurt. Alleen de varkenspest konden ze niet geheimhouden....dus waar hebben we het over.

 • politiek

  Nederland zwijgt (nog) in alle toonaarden over wat er binnen Nederlandse grenzen gebeurd. Natuurlijk behoort Rusland ook zelf correct en veilig vlees te leveren maar laten we eerst Nederland eens cotroleren en keuren. Dat is iets dichterbij. Niet alleen de veiligheid vlees/melk zelf in Nederland maar ook de Overheid die moet tezien of alles wel conform regelgeving en wetgevig gaat met de correctheid en veiligheid van vlees en melk.. Maar te vaak haalt men als excuus aan dat men onvoldoende middelen heeft om correct te controleren en dat men moet werken met verouderde controle en registratie systemen. !!! Aangegeven wordt zelfs door de Overheid zelf , dat men specifieke kennis mist voor bestrijding en opsporing. !! Maar is dat een geldig excuus vraag ik me af. ? Mogelijk kan Brussel ofwel de EG hier ook een meer duidelijkere ,strengere , controlerende taak in gaan vervullen als landen in gebreke blijven.
  CDA Europarlementarier, Esther de Lange, kwam met dat plan dacht ik .

 • jordi 1455

  Welke misdaden de Nederlandse politiek pleegt tegen over het volk en de fraudeurs zoals politiek die alleen leugens rondstrooien voor eigen gewin.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.