Rundveehouderij

Nieuws

Prijs nuka’s stijgt met €7,50

De nuchtere kalveren zijn dinsdagochtend in Purmerend €7,50 in prijs gestegen. De handel verliep vlot en de kalveren werden goed verkocht.

De handel in rosévlees trekt wat aan waardoor de vraag naar goede zware stierkalveren stijgt. Het algemene aanbod van nuka’s is echter niet heel groot en het aanbod van de veelgevraagde zware zwartbonte stierkalveren is krap. De kalveren worden vaak in gemengde groepjes met zwaardere en lichtere dieren verkocht. Kopers die uit zijn op de zwaardere kalveren betalen daardoor ook vaak wat meer voor de lichtere. Dit zorgt ervoor dat de prijs van de lichte kalveren mee stijgt. De echt lichte dieren blijven daarentegen moeilijk te verkopen.

De geluiden uit de blankvleessector zijn gematigd positief, de vraag vanuit Frankrijk is goed en kan de teruggelopen vraag vanuit Italië goed compenseren. De integraties hebben echter wel een moeilijk jaar achter de rug door tegenvallende opbrengsten en duur aangekochte kalveren. De druk vanuit de integraties om de kalveren niet te duur in te kopen zal dan ook nog wel even aanhouden.

Een zwartbont stierkalf eerste kwaliteit kost maximaal €112,50. Dit is €42,5 minder dan eenzelfde kalf vorig jaar opbracht.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.