Rundveehouderij

Nieuws 903 x bekeken 2 reacties

Oostenrijkse zuivelaar Berglandmilch krijgt kartelboete

Wenen - De leidende Oostenrijkse zuivelaar Berglandmilch is door de kartelrechter veroordeeld tot een boete van 1.125.000 euro wegens verticale prijsafspraken, dat wil zeggen onderlinge afstemming van de winkelverkoopprijzen, met de supermarktbedrijven.

Voorafgaande aan de veroordeling had de Oostenrijkse mededingingsautoriteit bij Berglandmilch een inval gedaan om bewijzen veilig te stellen. De illegale prijsafspraakpraktijken speelden zich af in de periode 2006 tot 2012. De autoriteit heeft ook de afgelopen dagen en weken weer invallen gedaan, nu ook bij de grootgrutters.

Laatste reacties

  • agratax2

    Zijn dit soort prijs adviezen niet de gewoonste zaak van de wereld als het gaat over duurzame consumptie goederen? Daar kraait geen NMa na maar oh wee als het gaat over eten dan is het beter dat alle primaire producenten over de klink gaan dan te zorgen voor een zekere en veilige voedsel aanvoer tegen redelijke prijzen waar zoveel de boer als de burger bij in leven blijft.

  • koestal

    De supermarkten proberen de leveranciers tot op het bot uit te kleden

Of registreer je om te kunnen reageren.