Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

NoorderlandMelk start ledenwerving via huiskamer

Ezinge/Lopik - Leverancierscoöperatie NoorderlandMelk gaat nieuwe leden werven via een serie huiskamerbijeenkomsten. Daarmee nodigt ze melkveehouders in Groningen, Friesland en Drenthe uit om zich aan te sluiten. De eerste bijeenkomsten zijn in maart in Marum en Spier.

NoorderlandMelk voorziet vanaf eind 2014 in een belangrijk deel van de melkbehoefte van de kaasfabriek van A-ware Food Group. Daar heeft de coöperatie extra leden en melk voor nodig. Eind 2012 kondigden NoorderlandMelk en A-ware Food Group een langdurige samenwerking aan.
Tijdens de huiskamerbijeenkomsten wordt ingegaan op de voorwaarden om via NoorderlandMelk melk te leveren aan de kaasfabriek van A-ware Food Group. Directieleden van A-ware zijn dan aanwezig om de samenwerking met NoorderlandMelk toe te lichten. Meer informatie over de bijeenkomsten staat op de website van NoorderlandMelk.
"Ik ben trots dat wij als NoorderlandMelk kunnen samenwerken met A-ware Food Group en daarmee melkveehouders de kans bieden om ook lid te worden van onze coöperatie", zegt Ad van Velde, voorzitter van NoorderlandMelk. "Ik wil benadrukken dat melkveehouders niet zomaar lid van NoorderlandMelk kunnen worden. Wij willen samenwerken met proactieve en ondernemende melkveehouders met een duidelijke focus op kwaliteit." Tijdens de huiskamerbijeenkomsten wil NoorderlandMelk toelichten welke voorwaarden aan het lidmaatschap zijn verbonden.
A-ware wil de melkbehoefte overigens ook voor een deel met contractmelk invullen, zo meldt Klaas de Jong. Hij is als COO van A-ware Food Group onder meer verantwoordelijk voor het verwerven van melk voor de kaasfabriek. "Op 12 en 21 maart organiseren wij voor melkveehouders uit Groningen, Friesland en Drenthe informatiebijeenkomsten, samen met NoorderlandMelk. De gegevens van melkveehouders uit andere provincies noteren wij op onze wachtlijst."
De kaasfabriek van A-ware Food Group wordt gerealiseerd in Heerenveen. De bouw start in 2013. De verwachting is dat eind 2014 wordt gestart met de productie van kaas. Vanaf dat moment start NoorderlandMelk met het leveren van melk.

Eén reactie

  • koestal

    ze zijn wel een grote hoeveelheid melk nodig om de fabriek te laten draaien

Of registreer je om te kunnen reageren.