Rundveehouderij

Nieuws 5710 x bekeken 4 reacties

NoorderlandMelk neemt Katshaar Zuivel over

Ezinge - Coöperatie NoorderlandMelk neemt zuivelonderneming Katshaar Zuivel in Coevorden over. Met dit voorstel heeft de ledenraad van de coöperatie dinsdag ingestemd.

Katshaar Zuivel is al lange tijd een belangrijke afnemer van melk voor NoorderlandMelk. Het bedrijf verwerkt jaarlijks tegen de 100 miljoen kilo melk tot dagverse zuivel. Met de overname geeft NoorderlandMelk invulling aan de strategie die in 2010 heeft ingezet om te komen tot een voorwaartse ketenintegratie. NoorderlandMelk is momenteel ook bezig extra leden te werven, met name om te kunnen voorzien in extra melkleveranties aan A-ware.  De leverancierscoöperatie verkoopt ook melk aan Henri Willig, Vecozuivel en De Zuivelhoeve in Hengelo.

Bij Katshaar blijft het huidige management zitten. NoorderlandMelk vertrouw op een goede samenwerking en streeft er naar de relaties met huidige afnemers en leveranciers van Katshaar te verstevigen.

Laatste reacties

 • daan1908

  Vreemd , waarom zou Noorderlandmelk de Katshaar overnemen , ik zie de meerwaarde niet , wie wel ?

 • botervloot

  ik ook niet en want halen ze het geld weg als er een overname som moet worden betaald want volgens mij lopen ze nog steeds eenhalfe maand achter met melkgeld betalen van 2011

 • jocox

  Weer een kleintje die is uitgezogen door een ' maatschappelijk verantwoord ondernemende' grootgrutter en zodoende zijn rekening aan zijn leverancier niet meer kan voldoen is de meest voor de hand liggende reden.
  Die grootgrutters zoeken continu nieuwe hardwerkende lieden die zich er weer in laten luizen. Is Noorderlandmelk de volgende ( vette ) kluif ??

 • daan1908

  Klopt helemaal ,het probleem is dat maar weinigen snappen wat er allemaal speelt . Er is weer een nieuwe groep onderweg om zich een oor aan te laten naaien . En over 2 jaar allemaal maar weer janken .
  U kent het verhaal wel , van de ezel en de steen .

Of registreer je om te kunnen reageren.