Rundveehouderij

Nieuws 2115 x bekeken 7 reacties

Milieudefensie zoekt confrontatie met FrieslandCampina

Amsterdam - Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief (JMA) laten weten niet te zwichten voor de juridische druk om een parodie van een reclamefilmpje van FrieslandCampina offline te halen.

In een eigen versie van de reclame wijzen Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief erop dat de Zuid-Amerikaanse soja, die melkvee wordt gevoerd om de melkproductie te verhogen, ontbreekt in het door FrieslandCampina gecreëerde schilderachtige beeld van de melkproductie. FrieslandCampina laat via Twitter weten actief beleid te voeren om bij te dragen aan een maatschappelijk verantwoorde productie van soja en het verduurzamen van de sojaketen. De zuivelonderneming  is lid van het internationale initiatief, de Round Table for Responsible Soy.

Laatste reacties

 • joannes

  Zo zie je maar weer dat persvrijheid en vrijheid van mening alle media en vooral populaire media ge- en misbruikt om hun politiek doelen na te streven. Onschuldige burgers beïnvloeden met gekleurde info voor een verandering van eet en drink gedrag. Dit moeten de conservatieven ook eens doen, om het tolerante en populaire gedrag in de stadt eens naar meer norm en waarde besef de dwingen. Kortom, een aktie lokt altijd een reactie op. Polarisatie is de toekomst!

 • jamiemf

  dit slaat echt alles net of we elken koe 10 kilo voeren om dat ze er zo veel van gaan geven we gebruiken het voor het ureum om laag te halen en voor het eiwit!!

 • minasblunders1

  En dan laten ze mais zien als alternatief voor soja. Kun je toch zien dat die lui nergens verstand van hebben.

 • info104

  Het word de hoogste tijd dat er veel te weinig voedsel in de supermarkt op de plank ligt , en onze milieu.... gewoon eikeblad als voedsel moeten gebruiken om in leven te blijven. Zo word het begrotingstekort met zulk volk noch meer.Volgens mij hebben ze nog nooit van economie gehoord, erg jammer.

 • DJM

  En waar wordt soja nog meer voor gebruikt? Juist, de sojamelk. DE vervanger volgens de veganisten en vegetariers

 • Mozes

  In de jaren tachtig was het Milieudefensie die samen met bevriende medewerkers van het RIVM de landbouw verantwoordelijk stelde voor de vermeende zure regen. Ze hebben in het verleden al bewezen dat hun geloofwaardigheid nul is.

 • poldes

  Het boeren en koeienleven in reclamefilmpjes verromantiseren,trekt kijkcijfers en daarna misschien extra omzet.
  Vervolgens de koeienstallen uitbreiden naar meer dan 1000 stuks en als gevolg
  door de massa de koeien het gehele jaarrond op de stal.
  Maar ook daar heeft de zuivel iets op gevonden;jawel weidemelk.
  Je moet tenslotte alles benutten om je waar te sleiten.
  Mocht er iets mis gaan dan zijn er de melkleveranciers die iets minder melkgeld ontvangen.
  Misschien zijn er wel mensen in de steden die dit allemaal doorzien.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.