Rundveehouderij

Nieuws 3095 x bekeken 8 reacties

Melkveehouders Australië failliet door droogte en duur voer

Victoria - Tientallen melkveebedrijven in Zuidwest-Australië staan op omvallen. Ettelijke zijn ook al failliet verklaard. Reden is de bedrijven door droogte en het mislukken van de oogst het hoofd niet boven water kunnen houden.

De voer- en kunstmestkosten zijn te hoog, de verdiensten te laag. Zuivelbedrijven hebben vaak extra voorschotten uitgekeerd, zo melden diverse media, maar dit mocht niet baten.

Laatste reacties

 • alco1

  Het is verschrikkelijk voor hen, maar steeds gaat weer de regel op: 'De een zijn dood is de ander zijn brood'.

 • Koen Franken

  Domme ongepaste reactie alco 1 over de collega melkveehouder vraag me af hoe je dan over de andere sectoren hier denkt !!

 • alco1

  Als mijn reactie verkeert overkomt. Mijn welgemeende excuses hiervoor. Het komt een beetje bij me op toen bij mij de aardappels verrotten, ik bij anderen hogere prijzen zag.

 • Mels

  Helaas is het zo dat in een land als Australie de natuur je bedrijf om zeep kan helpen en hoe spijtig het ook is,het omvallen van de een heeft het opstaan van de ander tot gevolg.

 • W Geverink

  Als de Amerikanen een vuistregel hebben van 1000 Dollar per koe in de rampen of onder de kostprijs pot dan geldt dat ook voor andere landen die melken voor de wereldmarkt. De kwetsbaarste bedrijven vallen af. Vooral in nederland waar veel investeringen gedaan worden voor werkplezier en arbeidsbesparing moet je goed nadenken of je je bedrijf wel zwakker wil maken door bv voor je honderdvijftig koeien de tien jaar oude 2x8 te vervangen door een opendag waardige 50 stands buitenmelker.

 • Bison

  Alco1 heeft wel gelijk.
  Dat is jammer genoeg nou eenmaal hoe de wereld werkt.
  Melkveehouders zijn geen uitzondering

 • koestal

  schadevergoeding van de Australische overheid hoeven ze ook niet op te rekenen,in Australie is het leven of overleven

 • aqwzsx12

  hier wordt iedereen gepamperd!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.