Rundveehouderij

Nieuws

Melkveehouderij Nedersaksen komt 'bevredigend' weg in 2011/12

Hannover - De melkveehouderij in Nedersaksen heeft over het geheel genomen bevredigend gedraaid in bedrijfsjaar 2011/12, ondanks fors gestegen krachtvoerkosten. Dat is het oordeel van de Landbouwkamer in zijn nieuwe analyse van de boekhoudingen.

De dekkingsbijdrage (opbrengst minus variabele kosten) per koe steeg licht, namelijk met 3 euro naar 1.583 euro. Per kilo standaardmelk werd gemiddeld een dekkingsbijdrage van 17,8 cent (plus 0,1 cent) gehaald bij een gemiddelde melkprijs (met werkelijke gehaltes) van 37,6 cent. De melkprijs viel daarmee 1,1 cent hoger uit dan in 2010/11. Aan het begin van het nieuwe bedrijfsjaar 2012/13 is de melkprijs wel iets gedaald. Het bedrijfsjaar bestrijkt de periode juni-juni en de analyse is gebaseerd op 472 boekhoudingen van bedrijven met gemiddeld 103 koeien. Dat zijn volgens de Landbouwkamer voornamelijk bedrijven in de weidegebieden in het Emsland en Oost-Friesland.

Of registreer je om te kunnen reageren.