Rundveehouderij

Nieuws

Lagere winst voor Denkavit over 2011

Voorthuizen - Vleeskalverintegratie Denkavit heeft over 2011 een netto winst geboekt van 11 miljoen euro bij een omzet van bijna 524 miljoen euro. De winst daalde daarmee met 3,9 miljoen euro, de omzet steeg met 67 miljoen euro.

Vergeleken met concurrent en deels partner VanDrie deed Denkavit het over 2011 iets minder goed. De VanDrie Groep noteerde nog een winststijging met 2,3 miljoen euro bij een omzetgroei van 308 miljoen euro. Beide concerns zagen hun marge dalen over 2011. De VanDrie Group behaalde, uitgaande van de nettowinst, een marge van 2,8 procent op de netto-omzet, De Denkavit groep behaalde een marge van 2 procent. Over 2010 bedroeg die marge nog achtereenvolgens 3,2 en 3,3 procent.

De grotere omzetstijging die VanDrie in 2011 noteerde (+18 procent)  ten opzichte van de Denkavit groep (+15 procent), wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de overname en consolidatie van Alpuro per 1 april 2011. Wordt hier rekening mee gehouden, dan stijgt de omzet van VanDrie over 2011 met slechts zo'n 8 procent. Denkavit nam in 2011 weer een paar Duitse bedrijven van VanDrie over, maar verantwoordde dat nog niet in de boeken over 2011.

Uit de cijfers blijkt dat beide concerns in 2011 al last hadden van de krapper wordende marges op de productie en afzet van kalfsvlees. Over 2012 zullen de resultaten nog weer minder gunstig zijn dan over 2011, zo weten de bedrijven te melden. De vleesverkoop verloopt moeizaam, de voerkosten zijn steeds verder gestegen.

De veel kleinere Pali Groep in Den Bosch, behaalde over 2011 overigens ook nog steeds een positief resultaat en zag de marge zelfs stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.