Rundveehouderij

Nieuws 37 reacties

Koeien Nederlandse boer Frankrijk afgeslacht

Carcassone - Een onbekende heeft in het zuiden van Frankrijk vijf koeien van een 48-jarige Nederlandse boer doodgeschoten. Een zesde dier raakte aan haar schouder gewond. Drie van de vijf runderen waren drachtig. Dat hebben Franse media gemeld.

De boer weet niet wie achter de gewelddaad kan zitten. Hij zei dat hij de hekken om zijn weiland vaak geopend vindt en dat de dieren dan los rondlopen. Niemand in het dorp waarin de boer woont, kan echter geloven dat dat de reden van de slachtpartij is. De Nederlander vestigde zich 3 jaar geleden in de Hautes Corbières in het departement Aude. Hij kocht er 450 hectare land om er 80 vleeskoeien van het gasconne ras te houden.

Een dierenarts stelde vast dat de dieren met een enkel schot uit een karabijn zijn doodgeschoten.

Laatste reacties

 • Bison

  Tja,..dat is niet erg grappig.
  Hij zal zonder te weten wel een vijand gemaakt hebben.
  Ik zou ook maar een geweer gereed houden,je weet maar nooit..
  Politie komt altijd te laat,..ik noem hun the cleanup crew.

 • ACB

  Eentje jaloezie in de buurt???

 • tikka

  Hallo, ik denk ook afgunst. Mogelijk iemand die de boerderij (voor minder) wou kopen.

  Gegroet.

  Tikka!

 • gerry 1

  mischien beetje rasistisch?

 • jeanjean

  ben 50jaar koeienboer in Frankrijk,vraag vooral aan je buren hoe je je bedrijf het beste kunt runnen, anders dan word je ,,un mauvais hollandais''.
  Na ,,goede raad '' van de omgeving moet je natuurlijk zelf je weg zoeken en laat vooral niet merken dat je het beter weet als de fransman.De grote kunst is hier om uit het franse en het nederlandse systeem het beste voor je zelf te halen,
  Nederlanders zijn soms zeer arogantisch,WIJ HOLLANDERS WETEN HET !!!!!!!!

 • Bison

  Je kan ook zeggen dat die fransen arrogant zijn jeanjean,.het gaat ze toch geen zak aan hoe je jouw bedrijf runt.
  Je komt er vanzelf wel achter als het op jouw manier niet werkt.
  Fransen denken dat ze de wereld in pacht hebben,tenmiste de Frans Canadezen hier wel.

 • Mels

  Frankrijk is een prachtig land. Alleen zo jammer dat er Fransen wonen. Wat een arrogant en chauvinistisch k@t volk en dan die regering daar. Het land is bijna communistisch. De topman van Titantires zei het bot maar heeft wel gelijk.

 • fvdboomen1

  mijn advies een paar outdour camera`s ophangen in de buurt van de hekken en je kunt zien wie de hekken open maakt dan kun je naar de politie met bewijs en klaar is kees.

 • jeanjean

  Beste Mels ,ik denk dat je EQ niet erg hoog is ,je komt zeker uit zuid-ned.

 • Mels

  Nee,jeanjean gelukkig niet.Gelukkig is mijn eq hoger dan dat van die maffe Fransen.Je mag het niet met mij eens zijn hoor maar dit is mijn ervaring. Helaas.

 • jos54

  jean jean en mels zuidnederlanders een lage EQ ?

 • Mels

  Jos54,Ik ben alleen maar blij dat ik daar niet vandaan kom omdat ik het op mijn huidige plekje prima naar mijn zin heb.Ik heb het niet over de zuiderlingen met een laag EQ,je kan het wel zo lezen dat ben ik met je eens.Dus jos als jij die zuiderling bent,voel je door mij niet geschoffeerd AUB.

 • Bison

  Er is niet voor niets dat gezegde..'met de franse slag'....lol

 • Frans-Jan

  Het is IQ.........

 • Mels

  IQ=intelligentie quotient EQ is hoe je je sociaal kan uiten/gedragen.

 • Piet, Midden-Europa

  Ja @jeanjean, ik vind dat je gelijk hebt ; vraag om raad en naai je eigen naad. Geen woorden maar DADEN !!!... Tenslotte werken wij toch voor ons eigen plezier !!!... Maar als AFGUNST en JALOZIE bij gefrustreerde mensen ziekelijke vormen aanneemt is daar weinig aan te doen !!!... Bij mij is ook al vijf keer STRO en HOOI in brand gestoken, dan voel je je machteloos en denk je waar ben ik aan begonnen

 • jeanjean

  Beste Piet,ik denk dat we veel ervaring hebben op dit gebied en dat we alle twee heel goed weten waar we mee bezig zijn.Ik drink liever 'n lekker wijntje met m'n buren,inplaats van ruzie met hun te maken.

 • Bison

  Het lijkt de maffia wel daar..gutte gut,.. de fransjes zijn jaloers en dan gaan ze treiteren. boel in de brand,..koeien acute lood vergiftiging....nice!
  Wat een land!

 • jeanjean

  Hoi Bison,ben je wel eens in Frankrijk geweest????,wat denk je van dit schone land
  kijk eens naar de bergen,stranden de super mooie landerijen waar iedere nederlandse boer jaloers op is en vooral niet de mooie autobanen vergeten met hun spacieuse parkeerplaatsen en waar de W.C.'s netjes schoon zijn.Daar zijn landen die daar n' voorbeeld aan kunnen nemen.Ik kan nog wel veel verder gaan BISON maar je weet net zo goed als ik,wanneer je de naam hebt van vroeg opstaan dan kun je gerust lang in je nest blijven liggen.

 • Mels

  Jeanjean,Ik zei in #7 hetzelfde als jij in #19,het land en zijn landerijen enz zijn prachtig,alleen kan ik niets met de mensen die er wonen,ik wil best mijn buren respecteren maar als ze mij niet willen respecteren omdat ik het anders doe als zij en ze mij daarom maar bestempelen als eigenwijs en mauvais hollandais zegt meer over de Fransen dan over mij,Ik wil best raad aannemen maar het is maar net hoe je er mee kom.Natuurlijk zal ik de buurman vragen naar zijn ervaringen met zaaitijdstippen en plantdatums,maar als ik wil proberen om een week eerder of later te zaaien dan is dat toch mijn pakkie an of snap ik er dan niks van? en is het dan normaal dat ded buren je dan maar links laten liggen.Ik ben helaas niet gewend om achter de meute aan te lopen en al helemaal niet in de meute.

 • jeanjean

  Mels,wanneer je naar 'n ander land gaat émigréren is het volgens mij normaal om de cultuur van de mensen daar te leren mee om te gaan en te respecteren.
  Maar professioneel hoef je absolut geen kudde(mens) te zijn,in heel m'n carrière
  heb ik altijd m'n eigen visie gevolgd.Wat de mentaliteit van de fransen betreft,het zijn wel de fransen zelf die dit mooie land gehandhaaft hebben en vind ik het héél normaal dat ze daar TROTS op zijn.Het franse volk heeft hier door de jaren heen heel veel voor op geofferd.Tot in het kleinste dorpje toe staat n' herdenkingsmonument met de namen van de mensen die gesneuveld zijn voor HUN vaderland.

 • Mels

  Jeanjean,die dingen die jij opnoemt daar denk ik hetzelfde over,zijn we het alleen nog niet eens over de mensen.Het blijft een gevoels kwestie of je met de een wel en met de ander niet om kan gaan,is ook prima want anders hadden jij en ik dezelfde vrienden,al is iedereen mijn vriend tot ie het tegendeel bewijst en dat is,geloof mij,echt al wel gebeurt.

 • @meelmuisje

  En ik dacht dat het bij ons in het dorp erg was. RTL Radio Luxemburg gisteren: 'In Deutschland ist der höhste Form der Anerkennung der Neid'. Tja...

 • Bison

  Jeanjean,ik ben een keer door frankrijk heen gereden,prachig land maar als Mels al zei het zijn de mensen daar. Ze denken dat fransen Gods geschenk aan de mensheid zijn,die arogante knuppels staan je geeneens te woord als je geen frans ken en ze verrekten het om engels te lullen.
  Geef mij Canada maar,je kan hier doen en laten wat je wil zonder inmenging van de buren of de buurtschap en het landschap is zeker zo mooi als frankrijk.

  But hey, you're happy there and i'm happy here and that is all that matters.lol

 • Mels

  Dank Bison,Een Canadees wil van een ander leren een Fransoos weet t allemaal al.Waar zit je ongeveer in Canada???

 • Bison

  Ik zit 40 km van Peace River Alberta Mels.

 • Mels

  Gaan em opschrijven,ben van zins om op bezoek te gaan in Alberta bij vrienden,zal ff kijken hoe en wat ea in de buurt is,wie weet wat ik er van op steek.

 • Bison

  Kom maar kijken Mels,..het is wel 500 km noord van Edmonton

 • Mamami77

  Ik ben het zowel met jeanjean en Bison eens. Ik heb het ook niet zo op de Fransen, maar je moet je aanpassen aan de cultuur aldaar als je er wilt wonen. Wij willen dat immers hier ook. Hier hebben wij gelijk en in Frankrijk de Fransen en in Canada de Canadezen.

  Wow mooi gebied daar Bison! Ik heb (jaren geleden) stage gelopen in Fort Assiniboine en ben ook noordelijker geweest! Ik zou er graag willen wonen ...

 • tournesol


  Het heeft er misschien helemaal niets mee te maken dat het een Nederlander is omdat het steeds vaker voorkomt dat er koeien doodgeschoten worden hier in Frankrijk.
  Meestal laten ze de kop met de huid en ingewanden liggen in de wei en nemen ze de rest mee. En soms loopt het niet zoals voorzien en blijven er dode koeien liggen.
  Laatst in de winkel hoorde ik iemand tegen een ander zeggen: hoezo heb je geen geld? Pik een koe en verkoop het vlees op internet!
  Veediefstal moet heel erg hard aangepakt worden anders is het hek van de dam!!!

 • francois xavier

  marrant la conversation ! ils sont arrogant les zollandais !

 • francois xavier

  marrant la conversation ! ils sont arrogant les zollandais !

 • biouge

  over arrogante mensen die uit een 'kenniseconomie' komen gesproken, als ze hier in frankrijk op vakantie komen nemen ze dr eigen vreten mee uit nederland want dat franse moeten we niet,de meeste nederlandse boeren lopen naast hun schoenen ( moet je in nederland eens proberen je niet aan te passen stemmen ze gelijk wilders) we zijn goed ingeburgerd en ik zoek niet speciaal contact met nederlanders

 • Bison

  De pot verwijt de ketel.
  Tipical een arogante fransman die Fransoos xavier,hij kan wel hollands lezen maar verekt om het te scrijven,..zie je hier in Canada ook met die frans canadians

  Hee bougie,heb je je al aangepast aan de Moslims daar?,..zo niet dan moet je Wilders ff belle,hij kan je wel een paar pointers geven.lol

 • abtje

  Toch knap dat zo'n paturain snuiver kan lezen, Bison :-)

 • biouge

  ik zei alleen dat mensen zich aan moeten passen aan een cultuur, en dat kunnen de meeste nederlanders niet, en de franse cultuur is zo slecht nog niet want de mensen leven hier gemiddeld veel langer als in stressland holland
  als we hier inkuilen gaan we tussen de middag gewoon twee uur aan tafel, apero, voor, hoofdgerecht, kaas, dessert, koffie, gout we leven hier nog ten minste

 • Bison

  Over aanpassingsvermogen gesproken, De meeste Fransen zitten alleen in Frankabia en quebec monsieur bougie.
  Hollanders vind je over de hele wereld.

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.