Rundveehouderij

Nieuws 1870 x bekeken

Investeringen Duitse veehouderij in nieuwe melkinstallaties stabiel hoog

Viersen - Van de Duitse melkveehouders is de komende twee jaar 11,7 procent van plan te investeren in nieuwe melkinstallaties. Dat is een fractie (0,3 procent) minder dan in 2011, maar in vergelijking met de twee jaren daarvoor blijft de investeringsbereidheid hoog. Dat constateert landbouwmarktonderzoeksbureau AgriDirect Deutschland aan de hand van een in 2012 als uitgangspunt nemende telefonische enquête onder circa 20.000 boeren.

Uitgesplitst naar de omvang van de melkveestapel is onder de boeren met 100 tot 200 koeien ruim 15 procent van plan een nieuwe installatie aan te schaffen. Dat is weer evenveel als in 2008. Onder de boeren met meer dan 200 koeien is het cijfer 13,4 procent. Dat is 1,8 procent minder dan in 2011. Los daarvan groeit de belangstelling voor automatische melkinstallaties. Vier op de tien prefereert een robot. Daarbij gaat het vooral om de ondernemers met melkveestapels tot 100 koeien. Bij de ondernemers met meer dan 200 koeien is de de interesse voor geautomatiseerd melken daarentegen aan het teruglopen, aldus AgriDirect.

Of registreer je om te kunnen reageren.