Rundveehouderij

Nieuws 3203 x bekeken 2 reactieslaatste update:11 feb 2013

Import Deense zuivel flink toegenomen

Den Haag - De import van Deense zuivel is in 2011 flink toegenomen ten opzichte van 2010. De invoerwaarde van melk, room en melkproducten is met ruim 20 miljoen euro toegenomen naar 57,9 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ook de invoerwaarde van kaas en wrongel nam verder toe en steeg van 36,8 naar 38,2 miljoen euro. De invoerwaarde van boter en ander melkvet nam met bijna een miljoen euro toe naar ruim 2,5 miljoen euro.

Al langer is bekend dat de zuivelondernemingen Arla en Vechtenaer Biologische zuivel importeren uit Denemarken. Arla Nederland kampte met een tekort aan biologische melk en liet daarom melk uit Denemarken komen voor verwerking tot dagverse zuivel.

Ook Vechtenaer, een joint venture tussen Thise Mejeri uit Noord-Jutland, Denemarken en ondernemer Henk Bijl, importeert Deense zuivel naar Nederland.

Laatste reacties

  • Tukkerdairies

    Als het van Dk naarNL word vervoerd is het al een dag oud, danmoet het nog tot dagversezuivel worden verwerkt, en in de winkels komen ha ha ha

  • Zuperboer

    Jylland-Utrecht 10 uur

Of registreer je om te kunnen reageren.