Rundveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:19 feb 2013

Hochwald investeert 60 miljoen in uitbreiding productiecapaciteit

Thalfang - Zuivelconcern Hochwald investeert 60 miljoen euro in de zuivelfabriek in Hünfeld. De investering is gericht op uitbreiding van de kaasproductie en op de bouw van een installatie voor het demineraliseren en drogen van weipoeder.

De bouw van de demineralisering- en drooginstallatie wordt gebouwd op grond van een langjarig contract voor de leverantie van weipoeders aan 'een internationale fabrikant van baby- en kindervoeding'. Het nabijgelegen Milupa in Fulda, is het naar eigen zeggen niet.

Met de investering versterkt Hochwald, de derde zuivelproducent van Duitsland, zijn ingrediëntenactiviteiten. Ook wordt de bedrijfsstrategie ingevuld om internationaal te groeien en de waardevorming op te krikken. De uitbreiding van de kaasproductie is bedoeld om vooral meer pizzakaas te kunnen maken.

Naar verwachting wordt in de loop van dit jaar begonnen met de nieuwbouw. De nieuwe fabriek moet in 2015 in productie gaan. De verwerkingscapaciteit in Hünfeld wordt uitgebreid van nu 240 miljoen kilo naar straks ruim 400 miljoen kilo op jaarbasis. Van de wei die straks in Hünfeld wordt  verwerkt, moet volgens plan tweederde uit eigen aanvoer komen, éénderde (500.000 liter per dag) zal worden bijgekocht van derden.

Eén reactie

  • koestal

    Arla investeert ook 270 miljoen in productie ,net als FrieslandCampina die ook honderden miljoenen investeert in kaas en babyvoeding

Of registreer je om te kunnen reageren.