Rundveehouderij

Nieuws 2046 x bekeken 1 reactie

FrieslandCampina breidt lactoseproductie uit

Amersfoort - Zuivelconcern FrieslandCampina breidt de zuivelproductie uit op diverse plaatsen in het land. De vraag naar dit zuivelbestanddeel groeit nog steeds hard, zowel voor gebruik in onder meer babyvoeding als voor medicinale toepassingen.

De productiecapaciteit voor lactose bestemd voor onder meer babyvoeding wordt vergroot op de productielokaties in Beilen en Borculo. In de vestiging van DMV in Veghel wordt gewerkt aan vergroting van de productiecapaciteit voor farmalactose. Dit is lactose met een zeer hoge zuiverheid, die extra moeilijk en kostbaar is om te produceren.

De productie van lactose is overigens ook zonder de extra eisen voor medische toepassingen vrij ingewikkeld. Toch is het een prima rendabel procédé. Lactose wordt gewonnen uit weipermeaat, een laagwaardig bijproduct de weipoederproductie.

Eén reactie

  • koestal

    Dat moet weer extra winst worden voor de leden,iedereen weer blij

Of registreer je om te kunnen reageren.