Rundveehouderij

Nieuws 1351 x bekeken

Deens onderzoek ontwikkelt vaccin tegen paratuberculose

Kopenhagen - Het Deense veterinaire onderzoeksinstituut DTU Veterinærinstituttet is goed op weg met de ontwikkeling van een vaccin tegen paratuberculose. De instelling meldt goede resultaten bij praktijktests en heeft alvast patent genomen op het product.

Volgens de DTU-onderzoekers blijken gevaccineerde vier maanden oude kalveren een opmerkelijk minder aantal bacteriën in de darmen te dragen dan niet-gevaccineerde soortgenoten. Voordat het vaccin op de markt kan worden gebracht zullen in verband met de langdurige documentatie van het positieve effect echter nog minstens vijf jaar verstrijken. Besmetting met paratuberculose ontwikkelt zich langzaam gedurende een aantal jaar, aldus de instelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.