Rundveehouderij

Nieuws 560 x bekeken

College Landerd weer verhoord over geitenstal

Zeeland - Burgemeester Willy Doorn en drie (ex-)wethouders van de gemeente Landerd worden nog een keer onder ede verhoord over de omstreden vergunning voor de bouw van een geitenstal in het dorpje Zeeland.

De enquêtecommissie uit de gemeenteraad die onderzoekt hoe het kon dat de geitenboer op het hoogtepunt van de Q-koorts vergunningen kreeg, heeft dat dinsdag aangekondigd. In januari zijn de wethouders en de burgemeester al een keer ondervraagd. De nieuwe serie verhoren staan gepland op 18 februari.

Voorzitter Moritz Böhmer bevestigde dinsdag dat er nieuwe vragen zijn ontstaan omdat de commissie na de verhoren oude correspondentie heeft ontvangen waarin de provincie Noord-Brabant de gemeente duidelijk maakt dat de milieuvergunning voor de geitenstal geweigerd kan worden.

Ambtenaren hebben verklaard dat er formeel geen reden was om de milieuvergunning te weigeren. Het college stemde in omdat de bouw zonder bouwvergunning niet kon beginnen. Maar zonder dat het college er erg in had verleenden ambtenaren ook de bouwvergunning.

De bouw van de stal leidde vorig jaar tot verontwaardiging. Op verzoek van de provincie legde de minister van Binnenlandse Zaken de bouw stil.

De enquêtecommissie wil de conclusies van haar onderzoek in maart presenteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.