Rundveehouderij

Nieuws 721 x bekeken 1 reactie

Britse goedkeuring Schmallenberg-virus traag

Londen - De goedkeuring van een vaccin tegen het Schmallenberg-virus door de Britse dienst voor dierengeneesmiddelen VMD is nog steeds niet in zicht.

Fabrikant MSD heeft de aanvraag al vorig jaar augustus ingediend maar de VMD kan nog niet meedelen wanneer de procedure afgerond kan zijn.

De VMD had de eerste beoordeling van het vaccin, Bovilis SBV, al in november afgerond maar stelde aanvullende vragen aan de fabrikant. MSD had vervolgens weer twee maanden nodig om daar antwoord op te geven. "Die antwoorden worden momenteel door ons beoordeeld", aldus de VMD. De dienst ontkent daarbij berichten uit de Britse vakpers dat de definitieve goedkeuring er aan zit te komen. "We maken goede vooruitgang met als doel het vaccin zo snel als maar mogelijk is beschikbaar te krijgen maar daar kunnen we nog geen tijdschema voor geven."

Eén reactie

  • Tiny1946

    Dat vac mocht er gisteren al geweest zijn, maarlaat ons zeggen dit voorjaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.