Rundveehouderij

Nieuws

Brits Dairy Crest op overnamepad

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest gaat nadrukkelijk op overnamepad. Tot nu toe heeft de directie echter nog geen concrete overnamekandidaten kunnen vinden. Dairy Crest heeft al eerder laten weten dat het alleen in Groot-Brittannië wil uitbreiden.

Dairy Crest kan overnames betalen na de verkoop van haar enige buitenlandse activiteit, de Franse yoghurtmaker St. Hubert. "Dat heeft onze financiële positie aanzienlijk versterkt en biedt een sterke uitgangspositie voor de toekomst," aldus het bedrijf in een verklaring aan de beurs. In het afgelopen kwartaal kon de verkoop van de grote merkproducten met 4 procent worden opgevoerd. Die groei is echter wel beduidend minder dan in de eerste helft van vorig jaar. Verder blijft het bedrijf in de verlieslijdende melkdivisie streven naar herstel van de winstgevendheid. Het Britse zuivelbedrijf zegt in het bericht verder niets over de ontwikkeling van de melkprijs. De tussentijdse verklaring werd op de beurs van Londen begroet met een koersdaling van een kleine 3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.