Rundveehouderij

Nieuws 1616 x bekeken 1 reactie

Beheerste Duitse melkproductie werkt stabiliserend op grondstofmarkt

Bonn - De Duitse melkproductie blijft nog steeds onder het quotumplafond. Dat blijkt uit de door zuivelmarktbureau ZMB opgemaakte balans over de eerste negen maanden van het lopende quotumjaar.

In die periode is 99,8 procent van de beschikbare ruimte benut, wat neerkomt op een vetgecorrigeerde melkplas van ruim 22,4 miljard kilo. Volgens het ZMB is ook in januari geen sprake geweest van een quotumoverschrijdende groei van de leveranties, mede als gevolg van de vorstperiode in de afgelopen maand. Het terughoudende productieverloop in Duitsland werkt stabiliserend op de prijzen aan de grondstofmarkten. Industrieroom, mageremelkpoeder en koopmelk gingen begin februari in grote lijnen voor onveranderd stabiele prijzen van de hand, constateert landbouwmarktbureau AMI.

Eén reactie

  • boerderij12

    toch raar dat rfc melkprijs met 0.7 cent laat zakken

Of registreer je om te kunnen reageren.