Rundveehouderij

Nieuws 3422 x bekeken 6 reacties

17,3 schadegeld voor FrieslandCampina Wamco

Lagos - FrieslandCampina Wamco heeft 17,3 miljoen euro verzekeringsgeld ontvangen vanwege de overstroming van haar faciliteit in Nigeria in 2011. Dat meldt The Guardian Nigeria op basis van uitspraken van verzekeraar Royal Exchange General.

Wamco, waar FrieslandCampina mede-eigenaar van is, had in 2011 flink last van overstromingen in Nigeria. In juli dat jaar stond 1,5 tot 2 meter water in een groot deel van de fabriek. De zuivelonderneming heeft in 2011 ingenieursbureau Haskoning ingeschakeld om een eind te maken aan de regelmatige wateroverlast in zijn zuivelfabriek in Lagos.

Laatste reacties

 • koestal

  Haskoning heeft veel ervaring met oplossen van overstromingsrisico,s

 • agratax2

  Hoe is het mogelijk dat een Nederlands bedrijf p een niveau bouwt, dat natte voeten niet te voorkomen zijn. En dan te weten dat de oude Friezen hun huisjes en boerderijen op Terpen bouwden. Ik kan hier alleen maar uit concluderen dat de moderne mens niets heeft geleerd van de geschiedenis of moet ik zeggen hij leert geen geschiedenis meer.

 • sybrenm1

  Ik denk het laatste, Han. Als je sommige mensen iets vraagt over de geschiedenis hebben ze totaal geen benul.

 • aarthamstra1

  Hoe is het mogelijk dat de vereniging van boeren, wel zulke bedrijven kan op zetten in de goed kopen lonen landen. En niet in staat is de (stront) problemen van de eigen leden fatsoenlijk op te lossen .

 • agratax2

  aarthamstra1. Het opzetten van een zuivelfabriek is niets anders dan een kopie maken van wat je thuis hebt en je weet dat je eindproduct gevraagd wordt. Nu wil je een mest probleem oplossen bij je leden, dan is de uitdaging; Hoe vindt ik de beste en meest economische oplossing'. Niemand kan je zeggen of er een oplossing is, die economisch verantwoord is of moeten we eenvoudig genoegen nemen met minder koeien en dus minder melk in Nederland of moeten we de zak met stront vervuilen. Zo gaat het ook met de andere problemen zoals weidegang, medicijn gebruik en noem maar op. Als directie en bestuur weten we deze internationalisering zo te brengen dat ieder lid geloofd in de heilzame werking voor hem en zijn bedrijf van deze investeringen. Deze investeringen voldoen aan de geloofsideologie; 'Groter is altijd beter en multinational zijn, betekent je bent op de wereldmarkt aanwezig'. Al de uitdagingen in Nederland zijn op dit punt niet interessant en levert minder EER op voor de bedrijfsleiding dan alle filialen waar ook ter wereld.

 • radewijk

  aarthamstra, wat heeft een strontprobleem te maken met een melkfabriek in nigeria.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.