Rundveehouderij

Nieuws 706 x bekeken 1 reactie

Zweedse melkproductie omhoog

Stockholm - De melkproductie in Zweden is dit jaar voor het eerst sinds de millenniumwisseling gestegen. Dat meldt sectororganisatie LRF Mjölk.

"Een verheugende trendbreuk nadat de totale melkplas in die tijd met ruim 10 procent is gedaald," zegt marktexpert Lennart Holmström van de organisatie. Volgens hem is dat vooral ook een gevolg van de positieve ontwikkeling van de melkprijzen.

In het lopende quotumjaar is tot dusver krap 1,95 miljard kilo gemolken. Dat is een toename met 0,7 procent in vergelijking met het vorige quotumjaar. De laatste vier weken steeg de productie met 2 procent. De Zweden blijven met deze cijfers toch nog fors binnen de quotumruimte. Zo'n 19 procent is onbenut.

Eén reactie

  • Jongman

    Die 19 procent direct naar Nederland doorsluisen

Of registreer je om te kunnen reageren.