Rundveehouderij

Nieuws 408 x bekeken

Toezichtspanel legt overnamestrijd Australië stil

Sydney - Het Canadese Saputo mag twee maanden lang geen extra aandelen meer verwerven in het Australische Warrnambool Cheese and Butter (WCB). Dit heeft het Australische Takeover Panel bepaald.

Saputo had vrijdag juist bekend gemaakt dat het na de laatste verhoging van haar bod (A$9,20 per aandeel) nu 9,6 procent van de aandelen bezit.  De rivalen in de overnamestrijd, het Australische Bega Cheese en coöperatie Murray Goulburn, bezitten elk ongeveer 18 procent van de aandelen WCB.

De maatregel van het Takeover Panel volgt na klachten van Bega en Murray Goulburn dat het laatste bod van Saputo oneerlijk is, want het bod van A$9,20 van Saputo kost aandeelhouders WCB eigenlijk zo'n 30 cent. Dat is omdat Saputo WCB na de overname minder dividend wil laten uitbetalen dan nu steeds van is uitgegaan.

Het Takeover Panel gaat deze klacht nu onderzoeken. Muuray Goulburn heeft het bod op WCB intussen verhoogdvan A$9,00 naar A$9,50 per aandeel.

De kans bestaat dat de biedingsstrijd begin februari 2014 verder oploopt. De aandeelhouders van Saputo zijn daar dan weer ongerust over. Er dreigt zo'n veertig keer de bruto winst voor WCB te worden neergeteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.