Rundveehouderij

Nieuws 1125 x bekeken 2 reacties

Scepter Brands richt vizier op buitenland

Assen - De gesprekken tussen de gemeente Assen en Scepter Brands om in deze plaats een melkpoederfabriek te bouwen zijn definitief stop gezet. Dit laten gemeente en de onderneming vandaag in een gezamenlijke verklaring weten.

Scepter Brands richt de blik op het buitenland voor vestiging. Veranderende marktomstandigheden, wijzigingen van Chinese regelgeving en de noodzaak om grondstoffen veilig te kunnen stellen voor de productie van babymelkpoeder vormen daarvoor de directe aanleiding. Deze garantie kan in Nederland niet meer worden gegeven, aldus Scepter Brands. Christian Maas van de onderneming wil daar verder geen toelichting op geven.

Scepter Brands, een handelsonderneming die babymelkpoeder onder de naam Babymill afzet in Azië, wilde in Assen een fabriek bouwen voor de productie van melkpoeder. De gemeente, Scepter Brands en een aantal Chinese partners van de handelsondernemning tekenden in april van dit jaar een intentieverklaring voor de vestiging van de fabriek. Eén van de partners was de Chinese zuivelverwerker Xian Consummate.

De besprekingen die volgden hebben tot niets geleid. Dat de gesprekken stroef liepen, werd vorige maand duidelijk toen Christian Maas van Scepter Brands zich negatief uitliet over het investeringsklimaat in Assen. Hij verweet onder meer de gemeente Assen, de gemeentelijke politiek en de lokale Rabobank gebrek aan professionaliteit. Met name het publiekelijk maken van de plannen door de gemeente, heeft het onderhandelingsproces geschaad, aldus Maas.

Laatste reacties

  • agratax2

    Hoeveel van dit soort politieke miskleunen moeten er nog worden gemaakt, voor de politici zich realiseren dat ze niet voor eigen ego in het pluche zitten maar ter eer en meerdere glorie van de burger het pluche mogen bezetten.
    Hier zien maar weer dat men nooit ho moet roepen voor men de brug over is.

  • koestal

    politiek geneuzel in Assen , allemaal mensen die niet constructief zijn hebben de investeringen teniet gedaan,schande voor de werkgelegenheid in hun eigen gemeente

Of registreer je om te kunnen reageren.