Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Russische melkveehouders in de problemen

Moskou - De Russische zuivelsector verkeert in crisis. De melkproductie loopt terug terwijl de prijzen stijgen. Dat zegt Andrey Danilenko, voorzitter van Nationale Unie van Melkproducenten, en meldt AllAboutFeed.

Reden voor de crisis zijn de snel gestegen voerkosten als gevolg van de slechte oogst in 2012. Melkveehouders vrezen voor een ineenstorting van de sector en vragen de overheid in te grijpen. Tot nu toe is dat nog niet het geval. De situatie wordt juist verergerd door een vertraging in het uitkeren van overheidstoeslagen. Dit brengt de Russische melkveehouders in de problemen.

Laatste reacties

 • flyinghollander

  Je kan er hier en daar wel wat vraagtekens bij zetten.

 • koestal

  Rusland is zo al een lastig land om melkveehouder te zijn ,de bureaucratie is er nog erger dan hier !

 • agratax2

  Nu nog verhoogde kosten vanwege een slechte (ruw)voeder oogst in 2012.
  Ik niet zo een direct verband of het moet al zijn dat ze weer eens te laat tot de conclusie zijn gekomen dat tijdig bijsturen verstandiger is dan wachten op geld uit Moskou of een super goede zomer met vroeg kwaliteits gras. Mijn ervaring heeft me geleerd dat in dat grote land veel bedrijven melkkoeien op stal hebben staan die te duur zijn op de kost en dus de meeste winst genereren als ze er niet zijn.

 • info104

  En dan nog het gezeur over die kwaliteitscontroles waarbij Nederlandse bedrijven geen zuivelproducten meer mogen leveren aan de Russen , dus komen die Russen nog meer tekort, dan moeten de Duitsers maar aan de Russen leveren en gaan wij wel wat meer aan de Duitsers leveren ,zo komt alles weer op de goede plaats terecht.
  Als er een lastige klant binnen komt ben ik toch ook niet verplicht om aan hem te leveren, je moet die (klant) aan je concullega gunnen, je hebt dan ook noch minder zorgen .

 • Zuperboer

  @info 104: De Duitsers hebben ook al een importverbod voor zuivel in Rusland, waarom weet ik niet, maar dit speelt al enige tijd.

 • koestal

  De russen maken het zich zelf erg lastig

 • Buurman

  Na de Olympische Spelen hebben ze weer tijd om logisch te denken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.