Rundveehouderij

Nieuws 1491 x bekeken 2 reacties

NBHV, NBW en Veetrans bundelen krachten

Zoetermeer - De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV), de Nederlandse Bond van Waaghouders van Levend Vee (NBW) en Veetrans fuseren per 1 januari 2014. De organisaties werken al zo nauw samen dat een fusie naar eigen zeggen een logische vervolgstap is.

De drie belangenorganisaties spelen een belangrijke rol bij het verzamelen, vervoeren en verhandelen van vee. Doel van de fusie is een betere belangenbehartiging, kennisdeling, efficiëntie en meer saamhorigheid. In de praktijk zijn veel leden al bij meerdere van de organisaties aangesloten.

Tijdens de afgelopen drie algemene ledenvergaderingen is volgens vicevoorzitter van de NBHV Andries Kingma unaniem gekozen voor de fusie. De fusieorganisatie blijft werken volgens de structuur van de NBHV met drie extra sectorcommissies: import en export, verzamelcentra en veetransport. In het voorjaar wordt een extra ledenvergadering gehouden, waarin de nieuwe naam van de organisatie, de nieuwe voorzitter en drie nieuwe sectorcommissies bekend gemaakt worden.

Laatste reacties

  • kschouten

    Er zit ook totaal geen structuur in de veetransport en veehandel sector.
    Als er bij ons in het poldertje bij 8 boeren slachtkoeien weg gaan komen er zeker 5 verschillende veewagens de polder in om die koeien naar hetzelfde slachthuis te brengen.

  • ZJANSE014

    Vindt je dat gek. Als 8 boeren 5 verschillende handelaren hebben en die ook 5 verschillende slachterijen hebben dan komen er ook 5 verschillende transporteurs. Handelaren plannen hun eigen wagen in de regel vol.

Of registreer je om te kunnen reageren.