Rundveehouderij

Nieuws 683 x bekeken

Melkgift per Duitse koe Duitse levert in

Bonn - De gemiddelde melkgift van koeien in Duitsland is dit jaar iets gedaald. Volgens de jaarlijkse rapportage van het Deutsche Verband für Leistungs- und Qualitätsprüfungen (DLQ) werd per koe 16 kilo minder gemolken dan in 2012.

Dat komt erop neer dat de melkgift is gezakt naar 8221 kilo. De vet- en eiwitaandelen bleven nagenoeg gelijk bij in totaal 620 kilo, waarvan 339 kilo vet (4,12 procent) en 281 kilo eiwit (3,41 procent).

De gecontroleerde melkveestapel groeide met 1,7 procent naar 3,62 miljoen koeien. De gemiddelde omvang van de melkveestapel per bedrijf nam met ruim 4 koeien toe naar 67, maar met forse onderlinge verschillen tussen de deelstaten. Het aantal bedrijven in de controle zakte met een kleine 5 procent naar krap 54.000.

Of registreer je om te kunnen reageren.