Rundveehouderij

Nieuws

Ieren willen belang in Frans vleesbedrijf

Dublin – Het Ierse vleesbedrijf Dawn Meats wil nauw gaan samenwerken met de vleestak Elivia van de Franse agrarische coöperatie Terrena. Dawn Meats denkt daarbij ook over een financiële deelname in de Franse collega.

De bestuursraden van beide partijen zijn 'exclusieve onderhandelingen' begonnen over een alliantie, aldus een verklaring. Het familiebedrijf Dawn Meats, dat zich bezig houdt met slacht, verwerking en handel van runderen, telt 2.700 werknemers en haalt daarmee een omzet van rond de 1 miljard euro. Het Ierse bedrijf is sterk gericht op de export van Iers vlees en ontplooit op dat gebied activiteiten in veertig landen. Elivia is met 2.600 werknemers vrijwel even groot en met ruim 300.000 geslachte dieren per jaar ook de grootste speler in de runderslacht in Frankrijk. De onderneming maakt deel uit van Terrena, één van de grootste multidisciplinaire agrarische coöperaties in het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.