Rundveehouderij

Nieuws

Grote brand in loods in Zaandam

Zaandam - In een opslagloods van een kaasbedrijf in Zaandam is woensdagochtend een grote brand uitgebroken. In deze loods is geen kaas opgeslagen.

Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland betreft het een uitslaande brand die rond 11.00 uur uitbrak. In de opslagloods is asbest aangetroffen. Asbestdeeltjes vallen neer in de directe omgeving van het brand.

De brand woedt in een loods aan de Westzanerdijk van het familiebedrijf Schipper Kaas, een bedrijf dat rook- en smeltkazen maakt en exporteert in heel Europa en een groot aantal andere landen.

In de directe omgeving van de brand waar de asbestdeeltjes neerkomen, staan twaalf huizen. Acht daarvan zijn ontruimd, de bewoners van de overige vier woningen zijn niet thuis. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in de kantine in een ander, nieuw pand van Schipper Kazen.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden. Een grote rookpluim waait in de richting van de wijk Westerwatering in Zaandam. In deze wijk is politie aanwezig om bewoners te adviseren ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer verricht metingen naar de samenstelling van de rook.

Of registreer je om te kunnen reageren.