Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

FrieslandCampina wil eigen productie in China

Amersfoort – FrieslandCampina wil zelf zuivelingrediënten gaan produceren in China. Dat zegt topman Cees 't Hart in een gesprek met het Financieele Dagblad. Er zijn al gesprekken met lokale partners gevoerd. Komend jaar wil de onderneming een beslissing nemen. De plannen vinden alleen doorgang als de veiligheid van de lokale productie kan worden gegarandeerd.

De zuivelonderneming realiseert in China nu al een omzet van zo'n 900 miljoen euro. Daarmee lijkt het doel van 1 miljard euro in 2015 ruimschoots te worden gehaald. 75 procent van de omzet in China wordt gerealiseerd met de verkoop van kindervoeding onder het merk Friso. Volgens 't Hart zal deze kindervoeding ook in de toekomst nog in Nederland worden geproduceerd. De rest zijn zuivelingrediënten die aan voedingsmiddelenbedrijven worden verkocht. Die kunnen ook lokaal worden geproduceerd.

FrieslandCampina-directeur Atze Schaap, zuivelontwikkeling China, verklaarde eerder deze week nog dat bij de opzet van het nieuwe praktijkcentrum, onderdeel van het nieuw in Peking op te zetten onderzoeks- en kenniscentrum, het Dairy Development Centre, niet werd gedacht aan eigen lokale productie. Het zou alleen gaan om de boodschap: Hoe kun je veilig melk produceren en consumeren van gras tot glas."

Laatste reacties

  • farmerbn

    Nog even en Nederlandse melk hoeft niet meer naar China.

  • Piet, Midden-Europa

    Dat is ook de Moraal van het verhaal @farmerbn !!!... Productie van goederen en grondstoffen worden geproduceerd waar de lonen laag zijn en de omstandigheden gunstig !!!... Ik bedoel korte wegen van producent naar CONSUMENT !!!!!.....

  • wmeulemanjr1

    En zo vliegen ze weer naar china, snoepreisjes organiseren voor deskundigen bij FC ?

Of registreer je om te kunnen reageren.