Rundveehouderij

Nieuws 900 x bekeken 3 reacties

Franse melkproductie omhoog

Parijs – De Franse melkproductie is in september 4 procent hoger uitgekomen dan een jaar eerder.

''Tegen de achtergrond van hogere melkprijzen en lagere prijzen voor voer hebben veehouders hun productie weer op gang gebracht,'' aldus de agrarische infodienst Agreste. De melkproductie in Frankrijk vertoont sinds juli weer een stijgende lijn die de laatste weken verder doorzet. Volgens de voorlopige gegevens is de melkproductie in oktober in ongeveer dezelfde mate toegenomen. Toch blijft die melkplas gecorrigeerd voor botervetgehalte eind oktober nog altijd ruim 5 procent onder het nationale quotum.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Erg flauw om bij een bericht uit Frankrijk een foto uit Nederland te plaatsen.

  • agratax2

    Is dit een voorbode van wat ons in Europa te wachten staat na het quotum tijdperk?

  • alco1

    Quotum is ingesteld om een garantieprijs te bewerkstelligen. Dit is nooit gelukt omdat het volume van het quotum wel zo werd afgestelt dat er geen tekort zou komen op de markt. Dit ter bescherming voor de consument, zodat producten niet te duur zouden worden. Daarom heeft de quotering nooit geholpen voor de melkprijs voor de boer. Nu met vrije handel over de hele werteld is het helemaal een wassen neus.

Of registreer je om te kunnen reageren.