Rundveehouderij

Nieuws 6808 x bekeken 6 reacties

Farmel zoekt 50 procent melk erbij

Emmeloord/Schoonhoven - Zuivelhandelaar Farmel zoekt, naast de 200 miljoen kilo eigen melk, nog eens 100 miljoen kilo melk erbij van nieuwe leveranciers. Dit bevestigt Johan Schep, mede-aandeelhouder in Farmel. De zuivelhandelaar biedt leveranciers een melkprijs die rond het niveau van FrieslandCampina ligt, zegt hij.

De onderneming wil echter niet met uitbetaalprijzen tegen andere zuivelbedrijven gaan opbieden. Farmel belooft geen plussen op andere melkprijzen, aldus Schep. Bij Farmel worden geen uniforme contracten afgesloten, stelt hij. Daar hangt dan ook de  uitbetaalde melkprijs van af, vertelt Schep in Veeteelt. De melk van Farmel wordt voor een deel verkocht aan Ausnutria Hyproca en ook aan Arla in Nijkerk. De melk van Farmel vervangt daar echter niet de melk die Arla afneemt van de Dutch Milk Foundation (DMF). Farmel zorgt voor de flexibiliteit. Naast deze partijen zijn er nog een kleine 20 partijen waar de handelaar melk aan levert, zowel in Nederland als in Vlaanderen.

Laatste reacties

 • gjh

  veel leveranciers bij bell leerdammer zijn ontevreden omdat ze een slechte prijs betalen mischien een tip om in dat gebied te gaan pionieren
  ik weet zeker dat ze nieuwe klanten krijgen.

 • koestal

  Schep is niet erg duidelijk over de prijs,daar wil een leverancier wel wat meer over weten dan zo,n verhaal

 • ...............

  Voor een paar jaar terug gingen er collega's naar de Lyempf in Kampen, we weten allemaal wat daar is misgegaan. Liever iets minder dan een paar maand niets.

 • NoordHollander

  bij degelijke organisaties als cono maken ze weinig kans alleen melk voor de handel een beetje naar arla en en is geen structuur,,,,,,,,

 • koestal

  Fronterra in Heerenveen is wel duidelijk,biedt 1 cent meer dan de prijs van DOC,dan weet je waar je aan toe bent

 • Jaap39

  Hoezo weet je dan waar je aan toe bent? Je weet de prijsstelling van doc nog niet. Wat nu als doc een nieuw prijssysteem gaat neerzetten?
  Blijf het een zwaktebod vinden om de prijs van collega kaasmaker als basis neer te leggen.
  Wordt het trouwens basisprijs +1 cent?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.