Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Dijksma pleit voor aanpassing vetcorrectie

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) gaat in Brussel een aanpassing van de percentages voor vetcorrectie bepleiten.

Dat zei zij donderdag tijdens een debat met de Tweede Kamer. Zij zoekt hiervoor bondgenoten.

Met de afschaffing van de melkquotering in aantocht, maakt de melkveehouderij zich zorgen over de overgang tussen het huidige en nieuwe regime. Liever hebben zij een zogenoemde zachte landing. Volgens VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders kan dat gedeeltelijk worden bereikt door de percentages voor vetcorrectie bij te stellen. Dijksma gaat dat nu met haar collega's bespreken.

Woensdag deed Europarlementariër Esther de Lange (CDA) een soortgelijke oproep. Zij vindt het vreemd dat de Nederlandse melkveehouderij een recordbedrag aan superheffing boven het hoofd hangt, terwijl het Europese quotum niet vol wordt gemolken.

Laatste reacties

  • Jaap39

    Zal toch voor het volgende quotumjaar bedoeld zijn?

  • Rebbie

    We hebben allemaal een gebruiksquotum , ga je daar bewust overheen dan moet je de gevolgen ook voor lief nemen! En niet gaan lopen zeuren!

  • patrik

    vetcorrectie eruit volgend jaar en superheffingstarief halveren, als er vraag is in de markt dan moeten we de kaas tussen onze boterham niet laten halen door de melkveehouders aan de andere kant van de wereld

Of registreer je om te kunnen reageren.