Rundveehouderij

Nieuws 3016 x bekeken 3 reacties

Derogatie nitraatrichtlijn Duitsland sneuvelt

Berlijn - De derogatie voor de stikstofbemesting op intensief voor rundvee gebruikt grasland in Duitsland verdwijnt definitief. Volgens het landbouwministerie in Berlijn was er geen mogelijkheid om er bij de Europese Commissie op tijd een verlenging van de regeling door te krijgen.

Tot dusver was op basis van de derogatie op de bedoelde graslanden een stikstofgift uit dierlijke mest van maximaal 230 kilo per hectare mogelijk in plaats van de reguliere 170 kilo. In 2014 zal deze norm moeten worden aangehouden. De als tijdelijk bedoelde derogatie van de Europese nitraatlichtlijn werd van kracht in 2006 en is sindsdien al een keer verlengd onder de voorwaarde van Brussel dat de Duitsers de bemestingsverordening uiterlijk in 2013 zouden aanpassen. Daarin zijn zij echter niet geslaagd.

Laatste reacties

  • Demeter Griend

    Zouden ze bij ons in Nederland ook moeten doen, scheelt een bak administratie. Iets minder koeien, beetje minder melk hoeven we ook niet naar Rusland te exporteren. Zijn we ook gelijk van ide problemen af.

  • jhp

    @ Demeter Griend, ja leuk en dan een hele bak extra kunstmest aanvoeren :-S

  • minasblunders1

    Welnee, gewoon de kringloopwijzer invoeren. Dan kun je als intensieve veehouder met gemak 3x de derogatienorm op eigen land uitrijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.