Rundveehouderij

Nieuws 1104 x bekeken 5 reacties

Ciolos heeft geen trek in vetcorrectie

Brussel – Extra ruimte om door te kunnen melken hoeven melkveehouders in de Noord-Europese landen en Oostenrijk niet te verwachten als het ligt aan landbouwcommissaris Dacian Ciolos. Hij vindt dat er genoeg is gedaan om een 'zachte landing' mogelijk te maken.

Ciolos zei dit in reactie op vragen van een aantal boerenorganisaties (Bauernverband, LTO) en lidstaten (Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken). Zij willen een aanpassing van de vetcorrectie om superheffing te voorkomen.

De reactie van Ciolos komt als verwacht. Voor de Europese Commissie zijn er meerdere redenen om niet mee te gaan in de vraag naar extra productieruimte. De Commissie wil niet alleen de melkveehouderij in de regio's met de meeste kansen stimuleren, maar ook de sector in andere delen van de EU zo veel mogelijk in stand houden. Daarnaast lijkt er een budgettaire overweging mee te spelen. De Commissie kan de superheffingsboetes goed gebruiken.

De vraag om aanpassing van de vetcorrectie komt mogelijk nog terug in het beheerscomité voor de agrarische markten.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Terecht

 • landboer

  Juist geen regels veranderen tijdens de wedstrijd!!

 • vandenbrandcv1

  de commissie kan de superheffingsboete goed gebruiken, en daar is nou net de superheffing niet voor ingevoerd destijds, en zeker nu niet meer, nu het de commissie niets kost. machtsmisbruik is dit.

 • peter1939

  zachte landing wel beloofd niet gekregen in Nederland, onbetrouwbare politiek....

 • haam

  de enige echte zachte landing is afschaffen dat quotum direct vandaag nog dan heb je pas een mooie egale overgang naar nieuwe tijdperk, nu is er vraag

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.