Rundveehouderij

Nieuws

22.500 euro voor goede doel op Tulip Sale

Zwolle - Tijdens de Tulip Sale is 22.500 euro voor Alpe d'huZes opgehaald. Aanleiding voor de actie is het overlijden van fokker Johan van Beek begin dit jaar. Van zijn bedrijf dat nu geleid wordt door zijn vrouw en oudste zoon werd een fokkalf verkocht voor het goede doel.

De bieders boden steeds 100 euro per keer. Zo liep het bedrag op en heeft de laatste bieder het kalf dus voor 100 euro. Het kalf ging uiteindelijk naar Schep Holsteins.

Tijdens de veiling van overige fokdieren werd in totaal 353.000 euro betaald voor 61 veilnummers. De gemiddelde prijs is daarmee 5.800 euro. De Duits gefokte Liner Lillie van CNN Genetics ging voor 24.000 euro naar een nieuwe eigenaar. Het kalf is een dochter van Headliner uit Lorelei, een Shot Al dochter uit een Ramos. Het een na duurste dier werd net voor dit kalf verkocht voor 14.500 euro. Hier ging het om Schreur Caralie 7 een Supersire dochter kalf dat zowel de roodbontfactor heeft als hoornloosheid vererft.

Of registreer je om te kunnen reageren.