Rundveehouderij

Nieuws 1672 x bekeken 1 reactie

Walhorn-boeren blijven ontevreden

Doetinchem - De ontevredenheid over de melkprijs bij de Nederlandse Walhorn-leveranciers blijft, ook al heeft het bedrijf de melkprijs de laatste tijd omhoog getrokken.

Dit valt te beluisteren binnen hun gelederen. Onlangs werd bekend dat een aantal van de ongeveer 70 Nederlandse leveranciers vertrekt naar Farmel. Dit bedrijf heeft naar verluidt vijf boeren aangenomen. Een aantal andere Walhorn-boeren oriënteert zich nog. Zij zouden ook kunnen overstappen naar Farmel, en anders naar DOC Kaas of eventueel Globemilk.

Met name de laatste twee jaren blijft de Walhorn-prijs flink achter bij de uitbetaalprijs van FrieslandCampina en andere Nederlandse zuivelverwerkers, zoals Vreugdenhil/Nemelco. Dat komt omdat het melkprijsmandje van Walhorn naar beneden wordt getrokken door de Belgische en Duitse ondernemingen hierin. Walhorn heeft zichzelf als doel gesteld om minstens het gemiddelde te betalen van de melkprijzen van Milcobel, LDA, FrieslandCampina, DMK, Hochwald en Arla Duitsland. Walhorn-boeren die voor het eind van dit jaar opzeggen, moeten nog een halfjaar blijven leveren. Boeren die vanaf 1 januari opzeggen, moeten nog een jaar blijven leveren.

Eén reactie

  • Guske

    Ja nu hebben de Nederlandse Walhorn melkveehouders pech. Door de prijscorrecties op basis van de gemiddelde melkprijzen van de 6 andere melkfabrieken schommelde de melkprijs ander jaren steeds rond de FrieslandCampina prijs. Een paar jaar geleden was de Walhorn prijs hoger en waren de FrieslandCampina boeren ontevreden en stapten enkele over. Misschien zijn volgend jaar de rollen weer omgedraaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.