Rundveehouderij

Nieuws 2636 x bekeken 1 reactie

Vreugdenhil wil in Gorinchem uitbreiden

Voorthuizen - Vreugdenhil Dairy Foods, het moederbedrijf van Nemelco, wil de productiecapaciteit van de vestiging in Gorinchem ruimschoots verdubbelen. De capaciteit gaat van 75.000 ton nu naar 160.000 ton in uiterlijk 2018.

Dit blijkt uit gegevens die zijn gedeponeerd bij de gemeente. De uitbreiding vindt plaats in twee fases. De eerste fase betreft een nieuwe fabriek met een capaciteit van 40.000 ton. Die uitbreiding moet begin 2015 zijn gerealiseerd. Daarna is een uitbreiding voorzien met nog eens 40.000 ton. Deze uitbreiding, die nog niet geheel zeker is, moet ergens in de periode 2016 tot 2018 zijn voltooid.

Vreugdenhil motiveert de geplande uitbreiding met verwijzing naar het verdwijnen van de melkquotering in 2015. Eerder dit jaar maakte Vreugdenhil de voornemens voor nieuwbouw in Gorinchem wel bekend, maar toen werd niet vermeld met hoeveel ton de productiecapaciteit zou worden vergroot.

De melkpoeders die in Gorinchem worden gefabriceerd, zijn bedoeld voor menselijke consumptie. De onderneming heeft naast Gorinchem ook productievestigingen in Scharsterbrug, Barneveld en Voorthuizen. In deze laatste plaats is nu ook nog het hoofdkantoor gevestigd. Dat zal echter worden verhuisd naar Nijkerk. Daar is de bouw gepland van twee nieuwe kantoren, dicht tegen de A28 aan.

Eén reactie

  • tinus888

    Vreugdenhil is niet helemaal zeker dat de extra melk er gaat komen?
    Zo'n groot bedrijf, zouden die niet meer met kruiwagens werken?
    Hier wordt nu vermeld hoeveel ton melk ze gaan verwerken bij deze uitbreiding,niemand die zich afvraagt hoe dat zit bij FC?
    Melkquota kon wel eens duur worden volgend jaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.