Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Voorschot Bel Leerdammer met 40 cent omhoog

Schoonrewoerd - Kaasproducent Bel Leerdammer verhoogt de voorschotprijs voor oktober met 40 cent naar €42,83 per 100 kilo. Daarmee komt de gemiddelde prijs tot en met oktober uit op €37,38 per 100 kilo.

Deze prijs geldt bij een jaarleverantie van 700.000 kilo en na aftrek van 5 cent per 100 kilo aan heffing voor het Productschap Zuivel. Boeren met een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo ontvangen €43,09 per 100 kilo.

Het hogere voorschot is terug te voeren op een verhoging van de vetprijs met 5 cent naar €3,70 per kilo en een verhoging van de eiwitprijs naar €7,15 per kilo.

Na de jongste verhoging betaalt Leerdammer over oktober meer dan DOC Kaas en DeltaMilk, maar minder dan Cono en FrieslandCampina. Qua rangorde tot en met oktober komt Bel qua gemiddelde op de zesde plaats.

Laatste reacties

 • gjh

  natuurlijk gaat de prijs omhoog want de najaarsvergaderingen komen deze maand dus moeten ze niet teveel gezeik hebben maar nog steeds een matige prijs ten opzichte van de rest ze behoren bij de hekken sluiters op jaar basis!!!

 • gjh

  o ja dit is weer het bewijs dat Theodorus Bos er niets van maakt

 • bella

  de melkprijs bij leerdammer is het hele jaar al hopeloos. de laatste 2 maand zal de melkprijs fors moeten worden verhoogd om nog een beetje in de buurt van fc te komen en ook nog een flinke nabetaling.

 • gjh

  bella ze verhogen de melkprijs niet meer dit jaar want de zakken zijn nog niet genoeg gevuld over de rug van de boeren

 • peter1939

  bell is beursgenoteerd, er moet winst naar aandeelhouders dus grondstofprijs zo laag mogelijk houden, en boeren lopen nu toch niet meer weg, degenen die nu nog leveren blijven wel anders waren ze al weggeweest....Zo laag mogelijk uitbetalen. Zou ik ook doen als ik baas van Bell was, kun je particulier ook niet kwalijk nemen....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.