Rundveehouderij

Nieuws 786 x bekeken

Veehouders zamelen geld in voor Fillipijnen

Amersfoort - Drie medewerkers van FrieslandCampina hebben maandagochtend een cheque van 10.000 euro aan de samenwerkende hulporganisaties overhandigd om op de Filipijnen de slachtoffers van tyfoon Haiyan te helpen. Het bedrag is ingezameld door leden-melkveehouders en medewerkers.

Het geld wordt direct besteed aan hulpgoederen. De hulpactie loopt nog door. Boeren kunnen nog steeds geld doneren.

FrieslandCampina-dochter Alaska Milk Corporation is gevestigd op de Filipijnen en heeft voor 1 miljoen dollar (740 miljoen euro) aan producten beschikbaar gesteld voor de slachtoffers van de orkaan. De distributie daarvan wordt gecoördineerd door het Internationale Rode Kruis. Medewerkers in de Filipijnen zijn direct betrokken bij de lokale hulp, in samenwerking met het Filipijnse Rode Kruis

Voor zo ver bekend is Friesland Campina het enige agrarische bedrijf dat op deze schaal 'georganiseerd geld' doneert.

Wel is een medewerker van Agriterra onderweg naar de Filipijnen om te investeren hoe de projecten met boeren er voor staan. Een aantal deelnemende boeren van de projecten zijn geraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.