Rundveehouderij

Nieuws

Van Drie hoopt op opening Koreaanse markt

Mijdrecht – De VanDrie Group hoopt op een ruimere afzet op de Japanse markt en opening van de Koreaanse markt. Dit laat directeur corporate affairs Henny Swinkels weten naar aanleiding van een bezoek aan beide landen.

Swinkels reist in een delegatie van 35 agrobedrijven mee met Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos naar Azië. Het algemene doel van het bezoek is om de belangstelling van Japanse en Zuid-Koreanse consumenten voor Europese kwaliteitsproducten te stimuleren. Daarnaast staan onderwerpen zoals borging van voedselveiligheid, tracking en tracing en het uitwisselen van kennis over de producten en het productieproces centraal. De Japanse markt is al open voor Nederlands kalfsvlees, maar de verkochte volumes zijn nog niet heel groot, mede door de hoge importheffingen. De Koreaanse markt zit vooralsnog dicht voor Europees kalfsvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.