Rundveehouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:27 nov 2013

Resultaat ingrediëntendivisie FrieslandCampina schiet omhoog

Beilen - De omzet van de FrieslandCampina-divisie Ingrediënten springt dit jaar met ruim 200 miljoen euro (ruim 10 procent) omhoog van bijna een kleine 2,1 naar 2,3 miljard euro. Dit komt vooral door de sterk gestegen vraag naar en verkoopprijs van babyvoeding.Van de 2,3 miljard komt zo’n 500 miljoen voor rekening van interne leveringen en 1,9 miljard voor leveringen aan derden.

Dit zei directeur Roelof Joosten van genoemde divisie. Hij verwacht ook dat de totale omzet van FrieslandCampina dit jaar 'fors hoger' uitpakt dan de 10,3 miljard die vorig jaar werd behaald. FrieslandCampina heeft in totaal zeven locaties waar ingrediënten voor babyvoeding worden geproduceerd. De twee belangrijkste zijn de vestiging in Beilen en een (meng)fabriek in Jakarta. In Beilen wordt puur Nederlandse melk gebruikt. Voor de productie van babyvoeding wordt in Beilen dagelijks 1 miljoen kilo melk plus 1 miljoen kilo wei gebruikt. Een groot deel van de productie in Beilen wordt als babyvoeding naar China verkocht.

FrieslandCampina zet in dat land nu voor zo'n 900 miljoen euro aan zuivelproducten af. Naast producten van het eigen merk Friso maakt de divisie Ingrediënten ook veel grondstoffen voor babyvoeding voor derden, zoals Danone en Nestlé. Van de 2,3 miljard omzet dit jaar verkoopt Ingrediënten voor ongeveer 1,9 miljard euro aan derden.

De babyvoedingsproductie in Beilen en andere locaties van FrieslandCampina moet de komende jaren nog verder omhoog. FrieslandCampina investeert in de drie jaren van 2013, 2014 en 2015 een bedrag van 1,5 tot 2 miljard euro, waarvan tussen de 40 en 50 procent gaat naar de ingrediëntendivisie. Dat is overigens niet alleen bedoeld voor capaciteitsuitbreiding. Ook de kwaliteit van producten en productieprocessen moeten nog verder omhoog. Joosten: "Met babyvoedig spelen we al in de Championsleague, maar we willen het nog beter doen."

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.