Rundveehouderij

Nieuws

Nog steeds strijd om Australisch zuivelbedrijf

Devondale - Murray Goulburn heeft een nieuwe bod uitgebracht op Warrnambool Cheese and Butter (WCB).

Met een bod van 9 Australische dollar per aandeel wordt het bod van het Canadese Saputo opnieuw overtroffen. Drie partijen zijn in de race om het Australische WCB over te nemen. De beurswaarde van WCB is inmiddels verdubbeld sinds het eerste bod van Bega Cheese begin september. Het bestuur van WCB, dat eerder een voorkeur uitsprak voor het bod van Saputo (8 dollar), komt opnieuw bij elkaar om de zaken te bespreken.

Volgens Gary Helou, topman bij Murray Goulburn, is samenvoeging van de twee Australische zuivelbedrijven in het beste belang van de Australische melkveehouders, zo laat hij in Australische media weten. Op die manier zou de onderneming beter op de wereldmarkt kunnen concurreren met bedrijven als Fonterra, Arla en FrieslandCampina.

Of registreer je om te kunnen reageren.