Rundveehouderij

Nieuws

Nog geen oplossing in zaak Pons

Ouderkerk – Het probleem tussen veefokker Arjan Pons en de gemeente Ouderkerk is nog niet opgelost. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

"Er is geen contact geweest en er wordt gewacht op de uitspraak van de rechter komende vrijdag", aldus de woordvoerder. Eerder gaf Pons zelf aan dat het probleem zou zijn opgelost.

Op het bedrijf van Pons is door de gemeente beslag gelegd wegens een geschil om 30.000 euro. Vooralsnog staat er een executieveiling gepland voor het bedrijf van Pons op maandag 11 november. Pons heeft hierover een kort geding aangespannen. Volgens de woordvoerder doet de rechter aankomende vrijdag uitspraak en niet vandaag (donderdag 7 november) zoals eerder gemeld.

De 30.000 euro zijn volgens lokale media kosten voor de verwijdering van drie illegaal geplaatste silo's op het erf van Pons. De gemeente liet de silo's april vorig jaar weghalen, nadat de veehouder had geweigerd ze zelf te verwijderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.