Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

Nederlands kenniscentrum zuivel in China

Peking - FrieslandCampina, Wageningen UR en de China Agricultural University (CAU) richten gezamenlijk een nieuwe onderzoeks- en kenniscentrum voor zuivel op in Peking. De zuivelonderneming investeert gedurende drie jaar 3 miljoen euro in het project.

In het bijzijn van premier Mark Rutte tekenden de drie partijen een overeenkomst voor de oprichting ervan.

Het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) gaat zich richten op het verbeteren van de productiviteit, de veiligheid en het kwaliteitsniveau van de logistieke zuivelketen in China. In dit nieuwe centrum brengen de drie partijen hun kennis en ervaring samen. Het voornemen van de drie partners is om het SDDDC uit te laten groeien tot een kennis- en opleidingscentrum met eigen voorzieningen en onderzoeksapparatuur, en met een staf van deskundigen op het gebied van zuivelproductie. FrieslandCampina heeft volgens een woordvoerder nog geen plannen om zelf melk in China te gaan collecteren en verwerken.

In de eerste drie jaar van zijn bestaan zal het SDDDC in China onderzoek verrichten naar de huidige stand van zaken met betrekking tot de Chinese zuivelproductiviteit, veiligheid en kwaliteit, en de duurzaamheid van de sector. Het centrum is daarnaast van plan  om een Dairy Expertise Centre op te zetten waar de meest recente technologie op het gebied van veiligheids- en kwaliteitssystemen en technieken gebruikt zullen worden op een Chinese modelboerderij.

Chinese delegaties worden uitgenodigd om een bezoek aan Nederland te brengen om met eigen ogen te zien hoe de Nederlandse zuivelindustrie de zuivelketen heeft georganiseerd en samenwerkt met Nederlandse onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen. Ook zal er een universitair uitwisselingsprogramma en lesprogramma worden opgezet. Professor Li Shengli, Professor zuivelwetenschappen bij CAU en hoofd Wetenschappelijk Onderzoek van National Dairy Industry and Technology System, is voorgedragen om directeur van het SDDDC te worden.

Laatste reacties

 • agratax2

  Zijn wij Nederlanders instaat om de bewuste knoeiers uit de Chinese voedingsmiddelen industrie te weren? Ik denk het niet, wij kunnen de heren de laatste kennis bijbrengen en de meest moderne zuivelfabriek leveren. Maar de mensen die vinden dat je met bijmengen meer kindervoeding krijgt uit een ton melk zijn hiermee niet weg te werken.

 • lepercheron 46

  Agratax1, dit doen ze maar èèn keer, daarna krijgen ze toch de doodstraf.

 • tinus888

  Rutte en Dijkhuizen zie ik op de foto alleen het 2e kamerolifantje Frans Timmermans zie ik niet

 • agratax2

  Iepercheron46. Dat die ene boef maar 1 kans krijgt en daarna einde leven o.k. Er zijn een miljard Chinesen er zal dus nog best een zijn die denkt dit mengen slimmer te kunnen doen en dus tot hij gepakt wordt is er weer sront aan de nikker in het voedingsmiddelen schap. Echt deze gemene streken lossen wij met onze kennis niet op. Maar goed Nederland kan weer een paar jaar een stel zuivelspecialisten onder de pannen brengen tegen een leuke vergoeding. Verkoop van zuivelproducten levert meer werkgelegenheid in Nederland op en dua is dat te prevaleren.

 • koestal

  @ Tinus888,Ik zie ook Cees ''t Hart aan de tafel

 • Mozes

  Bij het zien van de beelden op het NOS journaal kreeg ik kromme tenen van het gedrag van Mark Rutte. Hij kwam de zaal binnen met een houding als een triomferende popster. Alsof hij een grote overwinning had behaald. Ik zou mij kunnen voorstellen dat dit irriterend is voor de Chinesen.
  Dan was de houding van Cees 't Hart veel professioneler. Hij toonde met zijn houding bescheidenheid en samenwerking op basis van gelijkwaardigheid.

 • alco1

  Mozes. Het is mij al zo vaak opgevallen, dat mensen die steeds hoger komen in de politiek ontzettende meepraters zijn en eenmaal bovenin door de mand vallen, omdat ze helemaal niet zelf kunnen denken.
  Bij het bedrijfsleven is dit gelukkig iets anders.

 • Mozes

  Cees 't Hart en Mark Rutte komen allebei van Unilever. Cees 't Hart had echter veel grotere prestaties geleverd en een veel hogere positie bereikt dan Mark Rutte. De bestuurlijk capaciteiten van Cees 't Hart overtreffen die van Mark Rutte dan ook ruimschoots.

 • agratax2

  Mozes. Als jij gelijk hebt eb daar twijfel ik niet aan, dan betekent dit dat het hele politieke bedrijf eens moeten herstructureren door de huidige bemensing te ontslaan en te vervangen door partime politici die in het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Politiek mag in mijn ogen geen functie zijn met als doel eens bestuurder te worden omdat je bekend bent en Den Haag je zat is. Wees eerlijk veel ex kamerleden hebben moeite weer een maatschappelijke functie te vinden als ze niet weer herkozen worden.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.