Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Marc Ligthart nieuwe directeur DOC Kaas

Hoogeveen - Marc Ligthart (54) volgt per 1 maart 2014 Jannes Oosterveld op als algemeen directeur bij DOC Kaas. Dit heeft de coöperatie bekendgemaakt.

Ligthart is maandagmiddag voorgesteld aan de ledenraad, waar de instemming met zijn benoeming groot was, aldus coöperatievoorzitter Arjan Schimmel.

Vanaf 1 januari 2014 zal Ligthart beginnen met inwerken, per 1 maart 2014 zal hij de directiezetel overnemen van Jannes Oosterveld, die met pensioen gaat.

Ligthart is geen onbekende in de zuivel. Bij Friesland Foods was hij directeur dagverse zuivel. Hij werkte daar samen met onder meer Theo Spierings (nu Fonterra) en Robert van Ballegooijen (A-ware). Na de verkoop van de zuivelfabriek in Nijkerk aan Arla, ging Ligthart mee. Na zijn vertrek bij Arla werkte hij onder meer korte tijd bij A-ware en laatstelijk bij groentebedrijf Hessing in Zwaag.

Met de benoeming van Ligthart wil DOC Kaas haar zelfstandige positie verder versterken, laat de coöperatie weten. Ligthart moet de uitgezette strategie van meer waardetoevoeging verder aanscherpen. Het is niet zo dat hij straks alleen nog maar kan ondernemen binnen al uitgezette lijnen, aldus Schimmel. Er is genoeg te doen en aan te scherpen, stelt hij.

Laatste reacties

  • ...............

    Conclusie: ons kent ons

  • koestal

    Hij is goed op de hoogte met de zuivelwereld

  • koestal

    Hij komt ook uit de kweekvijver van Friesland-Campina ,net als van Ballegoyen en Theo Spierings

Of registreer je om te kunnen reageren.