Rundveehouderij

Nieuws 559 x bekeken

Franse coöperatie investeert in kaasfabriek

Luçon – De Franse zuivelcoöperatie Eurial investeert 12,2 miljoen euro in haar kaasfabriek in Luçon bij La Rochelle. Eurial wil de capaciteit van de fabriek opvoeren en daarbij de productie vooral richten op mozzarella.

Volgens de cooperatie zal de capaciteit daarmee verhoogd worden van 80 naar meer dan 200 miljoen liter per jaar.

Eurial verwerkt in elf fabrieken de melk van ruim 2.500 leden. Vorig jaar haalde de coöperatie daarmee een omzet van 900 miljoen euro. Vanaf 2015 gaat Eurial samen met een andere coöperatie, Coralis. Dat fusiebedrijf zal dan meer dan 2,5 miljard liter melk per jaar gaan verwerken. Het vergrote Eurial, dat zowel kaas van koeien als van geitenmelk maakt, zal dan ook de grootste leverancier van eigen merk kaas aan de Franse supermarkten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.